Nova odluka suda: Agrokomerc ne ide u stečaj

Izvor: B92, 11.Mar.2019, 11:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova odluka suda: "Agrokomerc" ne ide u stečaj

Preduzeće "Agrokomerc" iz Velike Kladuše definitivno ne ide u stečaj, potvrdio je Opštinski sud u Bihaću, nakon što mu je ovaj predmet vraćen na odlučivanje.

Nezavisne novine podsećaju da je taj sud početkom ove godine doneo odluku o pokretanju stečaja u "Agrokomercu" na zahtev sedam predlagača kojima je ovo preduzeće dužnik.

Na tu odluku se menadžment firme žalio Kantonalnom sudu, koji je poništio odluku i predmet vratio na prvostepeno odlučivanje. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U najnovijoj odluci Opštinskog suda Bihać navodi se da je odlučeno da se obustavi stečajni postupak u "Agrokomercu" zbog odredaba Zakona o finansijskoj konsolidaciji privrednih društava u Federaciji BiH, kojim je definisano da se u toku postupka finansijske konsolidacije ne može pokretati prinudna naplata potraživanja nad imovinom društva s većinskim učešćem državnog kapitala.

Odlukom Vlade FBiH od 4. decembra 2014. odobreno je pokretanje postupka finansijske konsolidacije u "Agrokomercu" i utvrđen je njegov rok do 10. jula 2019.

U Upravi "Agrokomerca" su zadovoljni novom odlukom suda i ističu da preduzeće ima ekonomsku sposobnost da u narednom periodu, kroz normalno poslovanje, stane na vlastite noge.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.