Izvor: B92, 15.Feb.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova odluka o devizama van zemlje

Beograd -- NBS liberalizovala uslove pod kojima državljani Srbije mogu držati devize na računu kod banaka u inostranstvu.

Odluka Narodne banke Srbije prvi put predviđa mogućnost da građani Srbije slobodno drže devize na računu kod banke u inostranstvu ukoliko idu na stručno usavršavanje ili na školovanje u inostranstvu.

Istovremeno, građani će moći, uz odobrenje NBS, da otvore račun u inostranstvu i za plaćanje troškova boravka u inostranstvu po osnovu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << lečenja, kao i za naplate po sudskim rešenjima.

Istim propisom omogućeno je privrednim subjektima da, u znatno većem broju slučajeva nego do sada, otvore račune kod inostranih banaka, uz odobrenje NBS.

Preduzeća će moći da drže devize u inostranstvu ne samo za izvođenje investicionih radova i finansiranje rada svog predstavništva, već i za obavljanje istraživačkih radova, polaganje garantnog depozita, realizaciju određenih kreditnih poslova sa inostranstvom i slično, rečeno je u NBS.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.