Nova oaza za pešake u Beogradu: Formirane dve nove pjacete, 16 novih sadnica

Izvor: B92, 02.Mar.2021, 18:47

"Nova oaza" za pešake u Beogradu: Formirane dve nove pjacete, 16 novih sadnica

Glavni gradski urbanista Marko Stojčić izjavio je danas da rekonstruisani skver između ulica Balkanske, Gavrila Principa i Milovana Milovanovića predstavlja novu oazu za pešake i osnovnu pešačku komunikaciju sa Savskim trgom.

"Ovim radovima su formirane dve nove pjacete i povećan prostor za pešake otprilike za 300 metara kvadratnih koji se nadovezuje na pešačku zonu na Savskom trgu. Posađeno je 16 novih sadnica, dok je saobraćajno rešenje kvalitetnije u odnosu na prethodno, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << samim tim i bezbednije za pešake", naveo je Stojčić, prenosi Beoinfo.

Postavljene su nove kamene kocke, mobilijar i LED rasveta, naveo je Stojčić.

"Polako obnavljamo deo po deo grada, a sve u cilju poboljšanja uslova, pre svih, za pešake, bicikliste i na kraju za automobile. S tim da treba ponoviti da je ovde saobraćajno rešenje za automobile posle rekonstrukcije mnogo bolje", naveo je Stojčić.

On je podsetio da je nedavno rekonstruisana celokupna Balkanska ulica i najavio takav trend i u narednom periodu.

"Širenjem pešačke zone po Beogradu, poput ove dve pjacete, postojeći sadržaji biće oplemenjeni, što će privući i građane i goste prestonice. Cilj je povećanje sadržaja i prostora namenjenih za uživanje na otvorenom", istakao je Stojčić i ukazao da sada svi gradski projekti imaju crtu „zelenog grada”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.