Nova oaza luksuza, prva takva u CG FOTO/VIDEO

Izvor: B92, 12.Okt.2017, 09:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova oaza luksuza, prva takva u CG FOTO/VIDEO

Crna Gora će za četiri godine dobiti luksuzni turistički eko-rizort, koji će biti smešten u Nacionalnom parku Skadarsko jezero.

The Oberoi Luxury Resort and Spa Skadar Lake Montenegro imaće hotel sa 51 apartmanom, površine od 80 do 300 kvadratnih metara, kao i 30 vila za iznajmljivanje, saopšteno je na predstavljanju projekta.

Turistički kompleks vredan 160 miliona evra gradiće kompanija Montenegro Resort i italijanska građevinska kompanija Pizzarotti, koji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << su i vlasnici, dok će hotelom upravljati indijska Oberoi grupa. Oberoi grupa prvi put preko Crne Gore posluje u Evropi.

Kako je saopšteno, međunarodno iskustvo partnera i primena ekoloških standarda u gradnji garantuju da će na obali Skadarskog jezera nići jedinstveni turistički rizort u Evropi, koji će redefinisati standarde luksuza.

“Sinonim za Crnu Goru je divlja ljepota. Naš rizort će istaći divlju lepotu vaše zemlje, koja je luksuz sama po sebi. U našem je najvećem interesu da očuvamo netaknutu lepotu Skadarskog jezera – ukoliko mi ne sačuvamo jezero kakvo je danas, ne možemo sačuvati ni naš biznis”, rekao je Lionel Sonigo, predsednik Montenegro Resort.

Očekuje se da će izgradnja početi u prvoj polovini 2018.

Očekivani rok završetka gradnje je kraj 2022. godine. Kada bude izgrađen, Luxury Resort and Spa otvoriće vrata za zaposlenje 200 lokalnih ljudi, a taj broj iznosiće i 300 tokom glavne sezone, najavio je Sonigo na zvaničnoj prezentaciji projekta.



Pored novog imena rizorta, koji je do sada bio poznat kao Porto Skadar Lake, predstavljen je i novi investitor u projektu, Pizzarotti Group.

Italijanska kompanija sa preko 100 godina tradicije i iskustva posluje u 17 zemalja, a u Crnoj Gori pored novog rizorta gradi i Porto Novi u Kumboru.

"Neverovatan razvoj turističkog sektora i kvalitet investicija u Crnoj Gori privukao je pažnju našeg odjeljenja za nekretnine. Ovde želimo da primenimo iskustvo stečeno radom na projektima u Monte Karlu, Njujorku, na francuskoj rivijeri i u Italiji”, kazao je generalni direktor kompanije Giorgio Cassina.

Njegova kompanija već je gradila eko-rizort u nacionalnom parku u Sardiniji, u skladu sa standardima jednog od globalno najpoznatijih sertifikata za zelenu gradnju LEED (Leadership in Energy and Environmental Design).

“Primenićemo propisane parametre iz LEED sertifikata i u ovom rizortu. Po prvi put u Crnoj Gori koristićemo napredni metod fitofiltracije otpadnih voda, koje će se prečišćavati uz pomoć posebnih biljaka. Ekološki segment upotpunićemo korišćenjem geotermalne i energije dobijene iz solarnih panela”, pojasnio je Cassina.

Biserom predivnog Nacionalnog parka Skadarsko jezero upravljaće indijski hotelski lanac "The Oberoi Group".

“Upravljamo sa 33 hotela i rizorta širom sveta i u poslednjih 80 godina neprekidno redefinišemo značenje luksuza i izvrsnosti u usluzi. Naš cilj je da svakom gostu isporučimo jedinstveno iskustvo”, poručio je Samer Najar, potpredsednik Oberoi grupe za strateški razvoj.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.