Nova nada za Viktorija grupu i dobar posao za MK Grupu

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2018, 19:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova nada za Viktorija grupu i dobar posao za MK Grupu

Na pragu je još jedna krupna promena na srpskoj poslovnoj sceni. MK Grupa srpskog biznismena Miodraga Kostića objavila je da namerava da preuzme sve dugove prema bankama Viktorija grupe, što je po svemu sudeći, uvod u preuzimanje te grupe. Kako bi se takvo ukrupnjavanje moglo odraziti na tržište prehrambenih proizvoda u Srbiji?

Izvor: N1

Dobar posao za MK Grupu. Tako analitičari ocenjuju vest da je ta kompanija počela preuzimanje dugova Viktorija grupe prema bankama.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
MK Grupa je saopštila da se odlučila za preuzimanje bankarskih potraživanja članica Viktorija grupe, “imajući u vidu sa jedne strane stratešku opredeljenost MK grupe za dalja ulaganja u oblast poljoprivrede, i sa druge potencijal te kompanije da uz zdrav biznis model i finansijsku konsolidaciju ostvaruje dobre rezultate na domaćem i inostranom tržištu”.

Konsultant za strane investicije Milan Kovačević kaže da je Viktorija grupu, pre svega, neophodno vratiti u normalno poslovanje.

“Ovde je možda važnije razmišljati kako povratiti u život samu Viktorija grupu. Jer su oni već imali reorganizaciju koja nije dobro napredovala. Oni imaju preveliki dug, i treba ih vratiti u normalno poslovanje”, smatra on.

Dodaje da MK grupa ima resurse za to, jer, između ostalog ima u svojoj grupi i banke.

Takođe ima u vlasništvu i firme iz sličnih industrija među svojih 35 povezanih preduzeća. Vlasnik je, između ostalog, šećerana i mesne industrije Karneks.

Poljoprivredna preduzeaća u sastavu grupe obrađuju oko 30.000 hektara. Osim toga, kompanija je vlasnik i hotela, trgovinskih firmi, ali i IT kompanija.

Ekonomista Saša Đogović kaže se firme u sastavu Viktorija grupe nadovezuju na poslovanje MK Grupe

“Možemo očekivati unapređenje samih proizvodnih i izvoznih aktivnosti, budući da je tim kompanijama u okviru Viktorija grupe bila potrebna dodatna finansijska injekcija”, podseća on.

Dodaje i da ne vidi moguć uticaj na građane. “U smislu cene, dostupnosti proizvoda. Ti kanali distrubucije koji su postojali mogu da se prošire, ali što se tiče nekih drugih rizika za potrošače, zaista ih ne vidim”, kaže Đogović.

Viktorija grupa, sarađuje sa više od 300 poljoprivredih zadruga i 40.000 poljoprivredika. Među kompanijama u grup isu i Sojaprotein, Victoriaoil, Luka Bačka Palanka, Veterinarski zavod Subotica.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Kostić podiže Viktorija grupu na noge

Izvor: N1 televizija, 10.Jul.2018

Na pragu je još jedna krupna promena na srpskoj poslovnoj sceni. MK Grupa srpskog biznismena Miodraga Kostića objavila je da namerava da preuzme sve dugove prema bankama Viktorija grupe, što je po svemu sudeći, uvod u preuzimanje te grupe. Kako bi se takvo ukrupnjavanje moglo odraziti na tržište...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.