Nova minimalna cena rada u Srbiji 13.572 dinara

Izvor: Blic, 05.Sep.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova minimalna cena rada u Srbiji 13.572 dinara

Nova minimalna cena rada u Srbiji biće 13.572 dinara, odnosno 72 dinara po radnom satu, utvrđeno je na današnjoj sednici Socioekonomskog saveta kojoj je prisustvovao i premijer Mirko Cvetković.



Na konferenciji za novinare u Vladi Srbije, posle sednice Saveta, rečeno je da je formirana stručna grupa koja ima zadatak da izračuna efekte dejstva proširenog kolektivnog ugovora i da analizira konkurentnost Srbije u odnosu na zemlje u regionu.

Premijer Mirko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Cvetković rekao je da će stručna grupa analizirati i šta to Srbija nudi u odnosu na zemlje regiona, kako njena privreda može postati konkurentnija, a takođe će pratiti javnu potrošnju i upoređivati je sa potrošnjom u tim državama. Cvetković je dodao da će grupu činiti po jedan predstavnik iz kabineta, ministarstva finansija, Unije poslodavaca i iz dva reprezentativna sindikata.

"Iz analize te stručne grupe biće jasno kakva je javna potrošnja u Srbiji, kako je smanjiti a da se, u isto vreme, obezbedi socijalno odgovorna država i stabilan privredni rast", rekao je Cvetković.

Novi predsedavajući Saveta i predsednik Unije poslodavaca Stevan Avramović ocenio je da je današnja sednica Saveta bila veoma bitna jer je prvi put predsedavajući izabran iz redova poslodavaca.

Dosadašnji predsedavajući i predsednik Ujedinjenog granskog sindikata Nezavisnost Branislav Čanak predao je i zvanično, na konferenciji za novinare, dužnost Avramoviću i najavio da će savet i dalje u svom radu otvarati sva bitna i teška pitanja iz oblasti svog rada.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.