Nova fabrika slovenačkog Graha u Batočini u novembru

Izvor: Blic, 22.Avg.2010, 17:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova fabrika slovenačkog "Graha" u Batočini u novembru

Nova fabrika u Batočini, u koju će slovenačka kompanija za izradu autodelova "Grah" uložiti 12 miliona evra, počeće s radom u novembru, najavio je generalni direktor kompanije iz Slovenskih Konjica Robert Grah.

U planu je da u novom pogonu, koji treba da proširi proizvodne kapacitete slovenačke kompanije u Srbiji, posao za početak nadje 100 novih zaposlenih. U naredne dve godine bi taj broj mogao da se poveća na 400.

"Grah" u Sloveniji zapošljava 500 radnika >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i u 2009. je ostvario prihod od 26,8 miliona evra

Novi pogon prostiraće se na 5.500 kvadratnih metara u blizini već postojeće "Grahove" fabrike u Batočini.

Grah je za slovenačku agencija STA izjavio da će se u novom pogonu proizvoditi elektroinstalacije za autoindustriju, ali i ulično osvetljenje i svetleća tela koja neće biti korišćena u proizvodnji automobila.

"Grah" u pogonu u Batočini trenutno upošljava 200 ljudi i prošle godine je izvezao proizvoda za 6,5 miliona evra. U planu je povećanje izvoza na 40 miliona do 2013. godine.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.