Izvor: NoviMagazin.rs, 02.Mar.2019, 12:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova ekonomija: Nemedicinski radnici zaposleni na uštrb lekara

Od uvođenja zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, više od 3.500 nemedicinskih radnika zaposleno je na neodređeno radno vreme, urpkos tome što zdravstvu trenutno nedostaje oko 3.500 lekara i preko 8.000 sestara, navodi se u martvoskom izdanju Nove ekonomije.

Nova ekonomija piše da je prema zvaničnim podacima Instituta za javno zdravlje "Dr Milan Jovanović Batut" skoro svaka peta osoba sa platnog spiska zdravstvenih ustanova u Srbiji nemedicinski radnik, dok u Evropskoj >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << uniji tek svaki deseti zaposleni ne nosi beli mantil.

Od 118.000 zaposlenih u domaćem zdravstvu, 22.708 njih su nemedicinski radnici, a 2.361 su zdravstveni saradnici – psiholozi, defektolozi, socijalni radnici.

"Naša država kupuje socijalni mir time što zapošljava i čuva radna mesta administrativnih radnika u zdravstvu, a pacijente uskoro neće imati ko da leči. Svake godine iz naše zemlje odlazi 800 lekara i duplo više medicinskih sestara. Ako se ne odstrani taj ’tumor’ u vidu viška nemedicinskih radnika, zdravstvo se neće oporaviti", rekao je predsednik Sindikata lekara i farmaceuta (SLFS) Rade Panić.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemedicinski radnici zaposleni na uštrb lekara

Izvor: SEEbiz.eu, 02.Mar.2019

BEOGRAD - Od uvođenja zabrane zapošljavanja u javnom sektoru, više od 3.500 nemedicinskih radnika zaposleno je na neodredjeno radno vreme, uprkos tome što zdravstvu trenutno nedostaje oko 3.500 lekara i preko 8.000 sestara, navodi se u martovskom izdanju Nove ekonomije...Nova ekonomija piše da je...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.