Nova aviokompanija u regionu, Arapi traže radnike

Izvor: B92, 08.Dec.2017, 10:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nova aviokompanija u regionu, Arapi traže radnike

Nova aviokompanija pod nazivom FlyBosnia osnovana je u Bosni i Hercegovini sa sedištem u Sarajevu.

Kako saznaje portal klix.ba, FlyBosnia traži nove zaposlene koji će raditi kao deo kabinske posade.

Sudeći prema oglasu za posao, FlyBosnia upošljava deset novih članova kabinskog osoblja. Aviokompanija je u oglasu opisana kao nova, mlada i dinamična aviokompanija sa sedištem u Sarajevu.

Od budućih radnika očekuje se da govore engleski i bosanski jezik, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dok je poznavanje arapskog jezika poželjno.

Osnivači nove aviokompanije su predstavnica i direktor Al Shiddi grupacije Nudžejma Skenderović i Sulaiman Abdullah Al Shiddi koji je ujedno i jedan od najvećih investitora iz Saudijske Arabije u našoj zemlji.

Informacije o tome na kojim relacijama će putnici FlyBosnie imati mogućnost da lete još nisu poznate. Pretpostavlja se kako će prve na listi biti arapske zemlje.

Podsećamo, Al Shiddi grupacija u Sarajevu već poseduje Sarajevo City Centar i hotel Bristol, a uskoro i luksuzno naselje Poljine Hills.

Bosna i Hercegovina nema vlastitu aviokompaniju, s obzirom na to da je BH Airlines izgubio dozvolu za rad, a potom i imovinu zbog velikih dugova.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.