Nostalgija prevezla 77.000 putnika

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nostalgija prevezla 77.000 putnika

Muzejski voz "Nostalgija" na Mokroj Gori, prevezao je u ovogodišnjoj sezoni 77.000 putnika, a ukupni prihodi na kompleksu muzejsko-turističke železnice ``Šarganska osmica`` povećani su za 14 odsto, u odnosu na prošlu godinu, iako su cene ostale nepromenjene, saopštile su danas "Železnice Srbije".

Tokom sezone, koja je trajala od 3. aprila do 15. novembra, obavljeno je 717 vožnji, saobraćaj je svakodnevno bio organizovan sa dve redovne i dve vanredne vožnje, a pojedinim >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << vikendima "Nostalgija" je vozila i šest puta dnevno.

"Šarganska osmica" na Mokroj Gori ugostila je ove sezone i funkcionere i delegate Evropske federacije Muzeja i Turističkih železnica (Fedecrail), predstavnike hotelsko-ugostiteljske privrede Srbije, Balkana i Mediterana, ljubitelje starih železnica iz Engleske, Nemačke, Austrije, Slovenije i drugih zemalja.

Slovenija: Pet odsto više turista

"Šargansku Osmicu" posetile su i grupe planinara, kampera, brojne ekskurzije, domaći i strani turisti. Pruga je ove godine povezana i sa Višegradom gde je, posle punih 36 godina, stigao prvi voz iz Mokre Gore.

Radi se takodje revitalizacija pruge Šargan-Vitasi-Kremna, izgradjeni su novi smeštajni kapaciteti u Mokrogorskoj stanici, kao i komercijalno-zabavni sadržaji, a u završnoj fazi su projekti parkinga za autobuse i podzemnog prolaza u staničnom kompleksu Mokra Gora.

Pored toga, uradjeni su i brojni sadržaji za odmor i rekreaciju turista.

Tanjug

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ŠARGANSKOM OSMICOM PREVEZENO 77.000 PUTNIKA

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010

BEOGRAD - Muzejski voz "Nostalgija" na Mokroj Gori, prevezao je u ovogodišnjoj sezoni 77.000 putnika, a ukupni prihodi na kompleksu muzejsko-turističke železnice "Šarganska osmica" povećani su za 14 odsto, u odnosu na prošlu godinu, iako su cene ostale nepromenjene, saopštile su "Železnice Srbije"...Tokom...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.