Nosioci ruske privrede mogu postati građevinska i transportna industrija

Izvor: Vostok.rs, 26.Feb.2017, 15:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nosioci ruske privrede mogu postati građevinska i transportna industrija

Lokomotive ruske ekonomije mogu postati građevinska i transportna industrija, kao i sfere obrazovanja i tehnologije, izjavio je u intervjuu Sputnjiku predsednik Privredne komore Rusije Sergej Katirin.

Po njegovim rečima, poslovna aktivnost se postepeno oporavlja i glavni zadatak danas je da se podrže pozitivne tendencije biznisa, za šta su potrebni predvidljivi uslovi za njegov rad.

„Što se tiče nosilaca rasta, to mogu postati, između ostalog, industrije koje se najbrže razvijaju. Takve grane su građevinska i transportna industrija, posebna pažnja treba da bude posvećena sferi obrazovanja, informacionih tehnologija", nastavio je Katirin.

Po njegovim rečima, potrebno je izvršiti strukturne reforme — modernizaciju poreskog sistema, nadzorne delatnosti, realizaciju politike zamene uvoza za domaće proizvode, povećanje efikasnosti razvojnih institucija.

On prognozira da će se već ove godine ekonomija Rusije naći u „zelenoj zoni“, a da će dostići prosek, a možda i prevazići prosečni tempo razvoja u svetu.

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.