Njima je BDP 26.000 $ po stanovniku, hitno idemo

Izvor: B92, 28.Sep.2017, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Njima je BDP 26.000 $ po stanovniku, hitno idemo"

Pod hitno krajem oktobra i u novembru doći će delegacije biznismena i privrednika koje će tražiti dodirne tačke da povećamo razmenu sa Saragosom, kaže Dačić

Prvi potpredsednik Vlade Ivica Dačić izjavio da naša zemlja i španska pokrajina Aragon, gde je u Saragosi otvoren konzulat Srbije, treba da jačaju privrednu saradnju i povećaju robnu razmenu, koja sada iznosi svega 14 miliona evra godišnje.

"Mi želimo sa aragonskom oblašću i pokrajinom, kao i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa samom Saragosom, da razvijamo što bolje odnose zato što je to jedna od najbogatijih regija i BDP Aragona je jednak BDP-u cele Srbije. Takođe, prihod po glavi stanovnika u ovom regionu je 26.000 dolara", kazao je Dačić Tanjugu.

On je napomenuo da, iako je to jedna od najrazvijenijih pokrajina u Španiji, robna razmena Srbije i Aragona iznosi svega 14 miliona evra, dok je ukupna razmena sa Španijom 400 miliona evra.

"Tako da će pod hitno krajem oktobra i u novembru doći delegacije biznismena i privrednika koje će tražiti dodirne tačke kako da povećamo spoljnotrgovinsku razmenu", naveo je Dačić.

Rekao je da su velika imena našeg sporta vezana za Saragosu, Radomir Antić, Ranko Žeravica, Savo Milošević i mnogi drugi, što je dodatni impuls za razvoj odnosa Srbije i Aragona.

"Od danas Srbija u Saragosi ima svoj konzulat na čelu sa počasnim konzulom i siguran sam da će to veoma doprineti daljem razvoju naših prijateljskih odnosa", kaže Dačić.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.