Njemci žele sve veće stanove, deficit na tržištu

Izvor: Capital.ba, 29.Jul.2023, 14:09

Njemci žele sve veće stanove, deficit na tržištu

BERLIN – Nestašica stanova u Njemačkoj može se pripisati i potrebom ljudi da imaju sve više kvadrata u kojima žive. FOTO: Pixabay U proteklih 10 godina je prosječno raspoloživa površina stambenog prostora brže rasla od broja stanovnika, pokazuju brojevi koje je u petak saopštio Zavod za statistiku. To znači da je svaki građanin raspolagao sa više kvadrata nego 2012. godine, piše DPA. Krajem prošle godine u Njemačkoj je bilo 43,4 miliona stanova, 0,7 odsto više nego godinu dana >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << ranije, a 6,3 odsto više nego 2012. Ipak, sa 295.000 novoizgrađenih stanova vlada ni 2022. nije uspjela da ispuni cilj – da godšnje izgradi 400.000 novih stanova. Ukupna stambena površina se za deceniju uvećala za 7,4 odsto, na četiri milijarde kvadratnih metara. To znači da svakom od 84,4 miliona Njemaca bar matematički na raspolaganju stoji prosečno 47,7 kvadratnih metara. To je u prosjeku 1,2 kvadrata, odnosno 2,6 odsto više nego 2012. U prosjeku je u jednom stanu živelo 1,9 osoba. S obzirom na to da je riječ o prosječnim vrijednostima, iz statistike se ne vidi udio praznih stanova niti se može procijeniti koliko su stanovi neravnomjerno raspoređeni. Biznis.rs Чланак Njemci žele sve veće stanove, deficit na tržištu се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Kina unapređuje tehnologiju recikliranja baterija

Izvor: Capital.ba, 29.Jul.2023

PEKING – Kina, jedan od najvećih svjetskih proizvođača i korisnika baterija za napajanje, suočena je posljednjih godina sa ogromnim porastom baterija za odlaganje, odgovarajući na izazov velikim naporima za reciklažu. FOTO: Pixabay Kinesko ministarstvo industrije i informacionih tehnologija...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.