Njemački DAX uzletio na najvišu razinu od početka 2018.

Izvor: SEEbiz.eu, 13.Nov.2019, 11:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemački DAX uzletio na najvišu razinu od početka 2018.

ANALIZA - Njemački dionički DAX indeks prošlog tjedna se uzdignuo za dva posto, dosegnuvši u četvrtak najvišu razinu od siječnja prošle godine. 

Bio mu je to već peti uzlazni tjedan, a u tih pet tjedana uzdignuo se za deset posto, čime je u dosadašnjem dijelu ove godine ojačao za četvrtinu!

ZEW indikator sentimenta za njemačku ekonomiju pozitivno je iznenadio u studenom te ostvario poboljšanje sa -22,8 na -2,1 bod nakon što se u toku ljeta spustio na >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << najnižu razinu u proteklih osam godina. Indikator sentimenta za eurozonu također je zabilježio poboljšanje sa -23,5 bodova na -1 bod.

Ekonomski indikatori za Njemačku i eurozonu objavljeni u protekla dva tjedna su pozitivno iznenadili investitore, što je potaknulo nade u stabilizaciju ekonomske izvedbe u uvjetima smanjenja vanjskih pritisaka povezanih sa trgovinskim sukobom SAD-a i Kine te izgledno pozitivnog ishoda Brexita.

I američki S&P 500 je porastao peti tjedan zaredom, no njegov uspon bio je u tom razdoblju upola slabijeg intenziteta u odnosu na DAX. Sva tri glavna američka indeksa cijena dionica porasla su prošlog tjedna za otprilike jedan posto, zaključivši tjedan na povijesno najvišim razinama.

Nasuprot tomu, Crobex je prošlog tjedna oslabio treći tjedan zaredom. Tim smjerom nastavio je i na početku ovog tjedna, dosegnuvši najnižu razinu u zadnjih mjesec dana

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.