Njemačka zabilježila najmanji ekonomski rast od 2013. godine

Izvor: SEEbiz.eu, 15.Jan.2019, 13:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Njemačka zabilježila najmanji ekonomski rast od 2013. godine

BERLIN - Ekonomski rast Njemačke prošle godine je iznosio 1,5 posto, što je najmanje od 2013. godine, pokazuju danas objavljeni podaci Zavoda za statistiku. 

Izvještaj ukazuje da je njemačka ekonomsija doživjela veliko usporenje kako je godina odmicala. U trećem kvartalu zabilježen je pad rasta za 0,2 posto, a smatra se da je to posljedica globalnih trgovinskih sporova, prenio je BBC.

Strahovalo se da će poslije negativnog rezultata u trećem kvartalu isti rezultat >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu << biti ponovljen i u četvrtom, što bi zemlju gurnulo u recesiju.

Zavod za statistiku još nije objavio podatke za četvrti kvartal, jer ne raspolaže s dovoljno informacija za precizan izračun.

Proračuni nezavisnih ekonomista sugeriraju da je njemačka ekonomija ojačala u četvrtom kvartalu za 0,2 posto.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.