Nizozemci demantiraju Horvata: Nemamo interes za hrvatska brodogradilišta

Izvor: SEEbiz.eu, 09.Jan.2019, 20:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nizozemci demantiraju Horvata: Nemamo interes za hrvatska brodogradilišta

ZAGREB - Jučer je ministar gospodarstva Darko Horvat gostujući u Newsroomu N1 televizije rekao da se osim poznatih imena (talijanski Fincantieri i ukrajinski Smart Holding), pojavili i novi igrači u cijeloj priči te postoji interes za zajedničku ponudu poznatih europskih brodograditelja i prvi put je otkrio imena tih novih tvrtki zainteresiranih za Uljanik.

"Dva vrlo interesantna brodogradilišta Damen i Royal IHC spremaju se na jednu zajedničku ponudu", kazao je Horvat. >> Pročitaj celu vest na sajtu SEEbiz.eu <<

No, danas smo poslali upite tim nizozemskim brodogradilištima - Damenu i Royal IHC-u - s pitanjima o njihovom interesu te kako općenito vide budućnost Uljanika.

Iz Royal IHC-a su nam dali zanimljiv odgovor, kažu kako za Uljanik ili bilo koje drugo hrvatsko brodogradilište - uopće nisu zaineteresirani.

"Ograđujemo se od bilo kakvih glasina da će postojati zajednička ponuda tvrtke Royal IHC i tvrtke Damen za bilo koje brodogradilište te općenito nismo zainteresirani za bilo kakve ponude za hrvatska prodogradilišta", rekla je za N1 glasnogovornica Royal IHC-a Charlotte Geerdink.

Za ponudu Damena Geerdink kaže da nije čula ništa.

Nakon ovog odgovora pitali smo Ministarstvo gospodarstvo, a oni kažu da informaciju o nezainteresiranosti Royal IHC-a nemaju, a da komunikacijom s Damenom još uvijek traje i da je prvotni upit iz te tvrtke bio usmjeren na to bi li uopće bila prihvatljiva zajednička ponuda, na što je odgovor Ministarstva bio potvrdan.

Odgovor iz Damena dobili smo nakon razgovora s Ministarstvom.

"Damen nema nikakvog interesa za hrvatska brodogradilišta u Rijeci i Puli. Također, ne postoji plan za zajedničku ponudu s Royal IHC-om. Kako razumijemo iz hrvatskih medija, budućnost brodogradilišta u Puli i Rijeci ne izgleda dobro", odgovorili su iz Damena.

Nastavak na SEEbiz.eu...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SEEbiz.eu. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SEEbiz.eu. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.