Izvor: B92, 02.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niža stopa za stambene kredite

Beograd -- Komercijalna banka će od ovog meseca za nove i već odobrene stambene kredite spustiti kamatnu stopu na 6.9 % godišnje.

Istovremeno, ta banka uvodi povoljnosti i za druge vrste kredita, ali i za korišćenje kreditnih kartica.

Od februra ove godine, otkada je u svoju ponudu uvrstila stambene kredite, Komercijalna banka je odobrila 600 takvih kredita u vrednosti od 15 miliona evra. Nadležni u toj banci odlučili su da spuste kamate na stambene kredite sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 7,25 % na 6,9 % i to kako za nove, tako i za već odborene kredite.

"Tako bi na 50.000 evra kredita, ušteda bila od 10.000 evra - to ne znači da mi nećemo i dalje da spuštamo kamatu", objašnjava izvršni dirketor Sektora za rad sa stanovništvom Komercijlane banke Mira Vlajković.

Komercijalna banka snizila je kamatu i za kredite namenjene adaptaciji stanova, a povećala je iznose gotovinskih kredita bez žiranata, kao i period njihove otplate. Ta banka u svojoj ponudi ima 21 platnu kartcu, a oni koji budu kupovali kreditnom rivolving karticom plaćaće ubuduće manju mesečnu kamatu.

Nakon što je prošle nedelje otvorila ekspozituru u Banjaluci, koju finansira i Vlada Srbije, nadležni u Komercijalnoj banci očekuju da će do kraja ovog meseca dobiti licencu i za rad na Kosovu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.