Nisu pretnja: Komšije čekaju Huavej i 5G mrežu

Izvor: B92, 05.Nov.2019, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu pretnja: Komšije čekaju Huavej i 5G mrežu

Budimpešta -- Mađarska će sarađivati sa kineskim telekomunikacionim gigantom Huavejem u izgradnji svoje brze 5G mreže.

Ovu informaciju potvrdio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto.

On je, na jednom događaju u Kini, rekao i da će Huavej sarađivati sa Vodafonom i Dojče telekomom u lansiranju 5G mreže, javlja agencija Rojters pozivajući se na mađarsku novinsku agenciju MTI.

Mađarska je u junu raspisala tender za razvoj 5G mreže. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ranije ove godine, mađarski ministar za inovacije i tehnologiju Laslo Palkovič je za Rojters rekao da Mađarska nema dokaz da oprema kineskog Huaveja predstavlja pretnju po nacionalnu bezbednost.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Sijarto: Mađarska će sarađivati sa Huavejem

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Nov.2019

Mađarska će sarađivati sa kineskim telekomunikacionim gigantom Huavejem u izgradnji svoje brze 5G mreže, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto...On je, na jednom događaju u Kini, rekao i da će Huavej sarađivati sa Vodafonom i Dojče telekomom u lansiranju 5G mreže, javlja...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.