Nisu poštovali zakon: Pušenje do sada koštalo 34.000 evra

Izvor: B92, 22.Nov.2019, 10:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nisu poštovali zakon: Pušenje do sada koštalo 34.000 evra

Podgorica -- Crnogorska Uprava za inspekcijske poslove je od 14. avgusta izdala 134 prekršajna naloga u ukupnom iznosu od 33.900 evra.

Prema pisanju Dnevnih novina, Inspekcija je do 19. novembra tokom 2.263 kontrole, utvrdila 106 nepravilnosti, koje su se odnosile na davanje dozvole za konzumiranje duvanskih proizvoda u radnom i javnom prostoru, neisticanje oznaka o zabrani pušenja i, kako su rekli, neopremanje prostorije za pušenje uređajima za ventilaciju, prenosi RTCG. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

"Takođe, dobijamo i prijave od građana o pušenju na zabranjenim mestima, koje inspektorima pomažu u nadzoru", naveli su u upravi.

Podsećamo, Zakon o sprečavanju upotrebe duvanskih proizvoda stupio je na snagu 14. avgusta 2019. godine.

Kako su objasnili iz Uprave, sanitarni inspektor kontroliše zabranu pušenja i obavezu isticanja oznake za zabranu pušenja u javnim prostorima kao što su vrtići, škole, fakulteti, igraonice za decu, domovi kulture, pozorišta, sportske sale, preneo je Paragraf.

Kontrolom su obuhvaćeni i prostori u kojima se obavlja trgovinska delatnost i proizvodnja, skladištenje i promet hrane, domovi za smeštaj učenika i studenata, domovi za smeštaj starih lica, sredstva javnog prevoza i drugim javnim prostorima, kao i u svim radnim prostorima.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.