Ništa od ugovora sa Austrijancima o otkupu maline

Izvor: Politika, 12.Jun.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ništa od ugovora sa Austrijancima o otkupu maline

UŽICE – Ugovor koji je Unija malinara Srbije potpisala u martu sa austrijskom firmom „CWS Best food” o otkupu 50.000 tona ovogodišnjeg roda maline po prosečnoj izvoznoj ceni od 1,60 evra po kilogramu neće biti realizovan jer nije podržan od malinara u Srbiji.

Kako je za Tanjug izjavio predsednik Unije malinara Dragiša Terzić, umesto 50.000 tona, potpisani su ugovori za otkup samo 5.000 tona maline, što je nedovoljna količina da bi se posao sa Austrijancima realizovao. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika <<

Terzić naglašava da će ovogodišnji rod maline, zbog jake zime i naglih temperaturnih skokova poslednjih dana, biti za 40 odsto manji nego prošlogodišnji. Otkup je u nekim krajevima Srbije već počeo i, po rečima Terzića, otkupna cena u ovom trenutku je 100 dinara.

Pošto zbog lošeg roda neće biti hiperprodukcije, Terzić očekuje da bi ovogodišnja otkupna cena trebala da bude na nivou ili preko 1,20 evra po kilogramu.

On najavljuje i da će se u petak 15.juna u Arilju održati sastanak predstavnika skupština opština Zapadne Srbije sa koga će se Ministarstvu poljoprivrede uputiti zvaničan zahtev da se ove godine malina subvencioniše sa 20 centi po kilogramu.  

Tanjug

objavljeno: 12.06.2012.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Ništa od ugovora sa Austrijancima o otkupu maline

Izvor: Akter, 13.Jun.2012, 09:31

Ugovor koji je Unija malinara Srbije potpisala u martu sa austrijskom firmom “CWS Best food” o otkupu 50.000 tona ovogodišnjeg roda maline neće biti realizovan

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.