Niški aerodrom će biti tri puta veći: Najavljena nova ulaganja

Izvor: B92, 18.Jun.2021, 20:17

Niški aerodrom će biti tri puta veći: Najavljena nova ulaganja

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Tomislav Momirović je danas, na sednici skupštinskog Odbora za prostorno planiranje, saobraćaj, infrastrukturu i telekomunikacije najavio da će država i dalje subvencionisati nacionalnog operatera "Er Srbiju".

"Dosta smo ga subvencionisali, to je izazivalo kontroverze u javnosti, na kraju smo sve to realizovali", rekao je Momirović. "Ugovor o koncesiji sa 'Vansijem' će omogućiti investicije od 750 miliona evra u narednim >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << godinama. Beogradski aerodrom će doživeti takvu reafirmaciju i plan je da se obim putnika poveća četiri puta u odnosu na 2019. godinu."

Ove godine bi trebalo da se krene u investiciju kako bi se u naredne dve godine izgradio i renovirao aerodrom u Nišu. A on će posle toga biti tri puta veći nego sad, prenose Novosti.

"U procesu smo projektovanja, očekujem da ćemo do kraja godine krenuti u radove", rekao je Momirović.

"Aerodrom će izgledati moderno, on će biti za region jedan aerodrom srednje veličine. Očekujemo da ćemo imati oko milion i po putnika. Uložićemo određena sredstva da podržimo i aerodrom Morava. Zajedno sa SDPR-om smo našli jedan model i za aerodrom Ponikve, da jedan dobra deo izgradimo kao industrijsku zonu, pa da taj aerodrom onda sutra dobije svoju afirmaciju u nekim drugačijim okolnostima."

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.