Izvor: B92, 15.Okt.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niš traži letove

Niš -- Načelnik Nišavskog okruga Milan Lapčević kaže da će Niš tražiti omogućavanje saobraćaja sa aerodroma u tom gradu.

"Bezuslovno i bez kompromisa ćemo od Direktorata za civilni vazdušni saobraćaj tražiti da omogući svim zainteresovanim aviokompanijama da lete sa niškog aerodroma", kaže Lapčević.

"Stav Ministarstva za kapitalne investicije je da treba da se leti iz Niša. Glavni problem je Jat, od čijih predstavnika smo čuli da bi se letovi sa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << niškog aerodroma loše odrazili na poslovnu politiku te kompanije. Takvo ponašanje je nedopustivo, nas ne interesuje priča Jata da im nije isplativo letenje sa niškog aerodroma. Ako Jat donese odluku da neće da leti, leteće druge zainteresovane kompanije", rekao je Lapčević.

"U utorak ćemo u Nišu imati sastanak s menadžmentom Jata na kom ćemo dobiti odgovor. Ako odgovor bude negativan, tražićemo od Direktorata za civilni vazdušni saobraćaj, bezuslovno i bez kompromisa, da sa niškog aerodroma lete druge kompanije", rekao je Lapčević i dodao da će i Skupština grada Niša doneti zaključak u kom će tražiti od Direktorata da dozvoli letenje sa niškog aerodroma.

Aerodrom Konstantin Veliki u Nišu prošle sedmice je obeležio 20 godina rada, a direktor Radisav Radojković je rekao da 29. oktobra počinje zimski red letenja, ali da se još ne zna koje će kompanije leteti sa tog aerodroma.

Niški aerodrom je posle bombardovanja 1999. obnovljen i rekonstruisan uz pomoć donacije Vlade Norveške. Saobraćaj sa niškog aerodroma obavljao je Montenegro erlajnz.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.