Nikolić: Sve što je u vlasništvu države podložno zloupotrebi

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2018, 09:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Sve što je u vlasništvu države podložno zloupotrebi

Glavna urednica magazina Ekonometar i Biznis Radojka Nikolić ocenila je u Novom danu da je sasvim moguća veza između koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla" i niškog aerodroma.

"Kad dolazi jedan tako veliki koncesionar, on traži neka obezbeđenja. On gleda stanje na 10, 20 godina, moguće je da postoji veza", kaže Nikolić.

Govoreći o niškom aerodromu, njeno mišljenje je da ništa ne bi ostavila u vlasništvu države.

"Ja bih sve prodala. Ništa ne bih >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << ostavila u vlasništvu države, zbog zloupotreba. Šta god da je u vlasništvu države, vi ne možete da sprečite zloupotrebe", kaže ona.

Dodaje da taj aerodrom ne bi imao 300.000 putnika, da se u to nije uključila i Vlada.

"On je stajao neiskorišćen, čist gubitak. Nemoguće da je aerodrom radio samo zalaganjem opštine i grada, ima tu i republike, a kakav je odnos bio u vlasništvu, to ne znam", kaže gošća N1.

Mišljenja je da je najbolje da bude pod koncesijom, te pozdravlja koncesiju za Aerodrom "Nikola Tesla".

Govoreći o sukobima na svetskom nivou između Trampa i Putina, Radojka Nikolić kaže da joj se čini da je ovo najozbiljnija pretnja do sada da dođe do nekog sukoba, kao i da smatra da to više nije samo pretnja.

"I jedni i drugi imaju povod - Siriju, i jedni i drugi imaju naoružanje, najsavremenije, čini se da se ide u neki eksperiment. Videćemo ko će prvi povući potez. Nikada do sada na svetskom nivou nisu dve sile bile bliže sukobu nego danas", kaže ona.

Kaže da sa ekonomske strane to izaziva nestabilnost, a ako se gleda ekonomija vojne industrije, kaže da samo oni koji imaju jaku vojnu industriju mogu da ratuju na tuđem terenu.

"Značajna sredstva mogu da se zarade od prodaje oružja. Vojna industrija je poznata u svetu kao jedna od najjačih, samo je važno da nađete kupca", kaže Radojka Nikolić.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Nikolić: Sasvim moguća veza između koncesije za Aerodrom "Nikola Tesla" i niškog aerodroma

Izvor: N1 televizija, 12.Apr.2018

Glavna urednica magazina Ekonometar i Biznis Radojka Nikolić prelistavala je štampu u Novom danu. Pogledajte snimak:..Izvor: N1

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.