Izvor: B92, 04.Nov.2003, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolić: Grad nije oštećen, pronašli smo najpovoljnijeg ponuđača

Beograd -- Reagujući na optužbe G 17 plus, direktor Direkcije za građevinsko zemljište Siniša Nikolić izjavio je za Radio B92 da je firma "Kolubara Mionica" dobila posao pošto je imala najpovoljniju ponudu među 12 firmi na tenderu. Grad nije oštećen u ovom poslu, a izvođač je dobio posao po sistemu ključ u ruke, ističe Nikolić i dodaje da "Kolubara" dve godine posle tendera ispunjava sve obaveze. "Beograd je dobio najkvalitetnije cevi, to su cevi koje su trenutno možda najbolje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na svetu. Mi smo, jednostavno, pronašli najpovoljnijeg ponuđača, kako on uspeva da nabavi materijal koji je ponudio, preko koga, na koji način, koliko ga plaća, to je apsolutno na onome ko je te radove ponudio. Na nama je da to prokontrolišemo, da li je to na vreme isporučio, da li se radi o tim cevima koje je nudio, i da li je montažu uradio kako treba. Dakle, niti Direkcija, niti Beograd, prosto, nije oštećen ni za jedna dinar, smatramo da su insinuacije apsolutno usmerene na grad, ne bi li se diskreditovalo ono što Beograd čini u poslednjih dve i po godine i mi ne želimo da se uplićemo u bilo kakve političke igre i ping-pong partije, želimo da nastavimo da radimo, i to na dobrobit Beograđana, što oni mogu i da primete", rekao je NIkolić.

Upitan da li je znao da je jedan od akcionara "Kolubare" Dušan Mihajlović, Nikolić je rekao, da je ove godine grad imao preko 1.000 tendera, i da se ne ispituje ko su osnivači firmi, već da li je ponuda najpovoljnija za Beograd.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.