Izvor: B92, 03.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

'Nikola Tesla' gradi u Bodrumu

Beograd -- Aerodrom Nikola Tesla pobedio je na tenderu za izgradnju i upravljanje aerodromskim terminalom u Bodrumu.

Tenderska komisija u Ankari, u Turskoj, odlučila je da Aerodrom Nikola Tesla, sa svojim turskim partnerima iz kompanije Teknotes tehnolodžikal plants, u Bodrumu izgradi terminal od 100.000 kvadratnih metara. Generalni direktor Aerodroma Nikola Tesla Nebojša Nedeljković za B92 kaže da je značajnije što su pobedili na tenderu, nego što je to posao od 60 miliona >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << evra.

"Prvi put jedno javno preduzeće izvozi znanje. To ćemo lepo naplatiti. Konkurencija je bila žestoka i tim sam više ponosan jer je u takvoj konkurenciji Aerodrom pobedio i pokazao koliko zna i ume. Svako navija za domaćeg ponuđača i u takvim smo uslovima uspeli da pobedimo", kaže on.

Ugovorom o zajedničkom učešću na tenderu predviđeno je da tursko preduzeće gradi terminal, a da Aerodrom Nikola Tesla njim upravlja pet godina, što bi Aerodromu Nikola Tesla donelo prihod od oko četiri miliona evra. Prema Nedeljkovićevim rečima, Aerodrom Nikola Tesla će upravljati celim kompleksom, sastaviti lokalni menadžment novog putničkog terminala i učestvovati u širenju i poslovanju terminala u Bodrumu.

Izgradnja će početi 2007. i trajaće dve godine.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.