Niko nije imun: BDP Singapura pao 10,6 odsto

Izvor: B92, 26.Mar.2020, 11:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Niko nije imun: BDP Singapura pao 10,6 odsto

Singapur -- Singapurska privreda je u prvom kvartalu pretrpela najveći pad u deceniji od čak 10,6 procenata u odnosu na prethodno tromesečje, usled efekata koronavirusa.

Ekonomija ovog azijskog finansijskog i trgovinskog centra smanjila se u prva tri meseca 2020. godine za 2,2 odsto na međugodišnjem nivou, što je primoralo vlasti ovog grada-države da obore svoju prognozu BDP-a za celu godinu, tako da sada očekuju duboku recesiju, izveštava Rojters.

Ovo je najveći >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << privredni pad Singapura od finansijske krize 2009. godine.

Ministarstvo trgovine i industrije sada projektuje pad BDP-a na godišnjem nivou u rasponu od minus 4,0 do minus 1,0 odsto u odnosu na prethodnu prognozu da će on iznositi između minus 0,5 do plus 1,5 procenata.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.