Nikad manja potrošnja mesa u Srbiji

Izvor: Beta, 18.Feb.2011, 15:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikad manja potrošnja mesa u Srbiji

BEOGRAD, 18. februara 2011. (Beta) - Potrošnja mesa u Srbiji zbog pada životnog standarda nikad nije bila manja i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku, rečeno je u petak u Privrednoj komori Srbije.

Pema podacima PKS-a, u 2010. godini je najviše kupovana svinjetina -14 kilograma po stanovniku, dok je potrošnja junetine bila četiri kilograma.

"Ako bi se popravio životni standard i povećala potražnja mesa imali bi nestašicu te namirnice zbog specifičnog načina proizvodnje jer je potrebno dve do tri godine da se stabilizuje tržište", rekao je saradnik Centra za naučno-istraživački rad PKS-a Vojislav Stanković.

U 2011. godini, kako je ukazano na skupu proizvodjača mesa u PKS-u, ne treba očekivati rast stočarske proizvodnje jer država nije obezbedila dovoljno novca za podsticanje agrara.

Nastavak na Beta...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PKS: Potrošnja mesa u Srbiji nikad manja

Izvor: EMportal, 18.Feb.2011

Potrošnja mesa u Srbiji zbog pada životnog standarda nikad nije bila manja i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS).

Nastavak na EMportal...

Potrošnja mesa u Srbiji nikad manja

Izvor: Capital.ba, 18.Feb.2011

BEOGRAD, Potrošnja mesa u Srbiji zbog pada životnog standarda nikad nije bila manja i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije (PKS). Prema podacima PKS-a, u 2010. godini je najviše kupovana svinjetina -14 kilograma po stanovniku, dok je potrošnja...

Nastavak na Capital.ba...

Srbi jedu sve manje mesa?!

Izvor: Mondo, 18.Feb.2011

Potrošnja mesa u Srbiji zbog pada životnog standarda nikad nije bila manja i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku, kažu u Privrednoj komori Srbije.

Nastavak na Mondo...

Potrošnja mesa u Srbiji manja nego ikad!

Izvor: Vesti-online.com, 18.Feb.2011

Zbog pada životnog standarda potrošnja mesa u Srbiji manja je nego ikad i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku, rečeno je danas u Privrednoj komori Srbije...Međutim, kako je objasnio saradnik Centra za naučno-istraživački rad Privredne komore Srbije Vojislav Stanković, u Srbiji...

Nastavak na Vesti-online.com...

Potrošnja mesa u Srbiji nikad manja

Izvor: Danas, 18.Feb.2011

Potrošnja mesa u Srbiji zbog pada životnog standarda nikad nije bila manja i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku, rečeno je juče u Privrednoj komori Srbije. Prema podacima PKS-a, u 2010. najviše je kupovana svinjetina - 14 kilograma po stanovniku, dok je potrošnja junetine bila...

Nastavak na Danas...

PKS: Potrošnja mesa nikad manja

Izvor: B92, 19.Feb.2011, 14:00

Beograd -- Potrošnja mesa u Srbiji zbog pada životnog standarda nikad nije bila manja i prošle godine je iznosila 34 kilograma po stanovniku...U Privrednoj komori Srbije (PKS) kažu da je u 2010. godini je najviše kupovana svinjetina -14 kilograma po stanovniku, dok je potrošnja junetine bila četiri...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.