Izvor: Danas, 09.Mar.2024, 08:52

„Nije laka disciplina biti oči u oči s tenkom i tenkistom“: Sećanja Vide Ognjenović na 9. mart 1991. godine

Književnica i pozorišna rediteljka Vida Ognjenović, koja je i jedan od osnivača Demokratske stranke, ušla je u političku istoriju devedesetih godina, jer je 9. marta, kao tadašnja upravnica Narodnog pozorišta, otvorila vrata da se Vuk Drašković obrati građanima sa balkona nacionalnog teatra, kako bi mogli da čuju šta su zahtevi opozicije upućeni Slobodanu Miloševiću.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

„Nije laka disciplina biti oči u oči s tenkom i tenkistom“: Sećanja Vide Ognjenović na 9. mart 1991. godine

Izvor: Piplmetar.rs, 09.Mar.2024

Nekadašnja upravnica Narodnog pozorišta koja je otvorila vrata nacionalnog teatra liderima opozicije da se obrate građanima pre 33 godine. Radmila Radosavljevićdanas 07:52. . foto: FoNet Zoran Mrđa. Književnica i pozorišna rediteljka Vida Ognjenović, koja je i jedan od osnivača Demokratske...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.