Nezaposlenost u Zimbabveu 94 odsto

Izvor: B92, 29.Jan.2009, 21:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposlenost u Zimbabveu 94 odsto

harare -- Stopa nezaposlenosti u Zimbabveu dostigla je 94 odsto, što znači da je zaposleno tek nešto više od pola miliona stanovnika te države.

U izveštaju koji je objavila Kancelarija UN za koordinaciju humanitarnih pitanja (OCHA) se navodi da od 12 miliona stanovnika Zimbabvea samo 480 hiljada ljudi ima stalno zaposlenje, što je osetan pad u odnosu na 3,6 miliona koliko je bilo 2003. godine.

"Najočigledniji pokazatelj trenutne krize je stopa inflacije >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koja, prema poslednjim pretpostavkama, u julu iznosi 231 milion odsto”, navodi se u izveštaju OCHA koji sadrži i apel za 550 miliona dolara pomoći za 5,1 milion stanovnika Zimbabvea kojima je potrebna pomoć u hrani.

Organizacija "Svetski program za hranu” saopštila je da je za skoro sedam miliona stanovnika Zimbabvea potrebna pomoć u hrani da bi preživeli do sledeće žetve u aprilu.

Portparol regionalne kancelarije "Svetskog programa za hranu” Ričard Li da poslednji podaci ukazuju na to da više od polovine stanovnika Zimbabvea nema dovoljno hrane. Prema njegovim rečima, ekonomska situacija u Zimbabveu pogoršala se u većoj meri od očekivane.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Stopa nezaposlenosti u Zimbabveu 94 %

Izvor: Capital.ba, 29.Jan.2009

HARARE, Stopa nezaposlenosti u Zimbabveu dostigla je 94 odsto, što znači da je zaposleno nešto više od pola miliona stanovnika te države, saopšila je danas UN Kancelarija za koordinaciju humanitarnih pitanja /OCHA/. U izvještaju se navodi da od 12 miliona stanovnika Zimbabvea samo 480 000 ljudi...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.