Nezaposlenost u Francuskoj 8,7%

Izvor: B92, 05.Jun.2009, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposlenost u Francuskoj 8,7%

Pariz -- Nezaposlenost u Francuskoj oštro se popela u prvom kvartalu i sad obuhvata 8,7 procenata aktivnog stanovništva, saopštila je nacionalna statistička agencija.

Druga najveća privreda evrozone prolazi kroz najdužu recesiju posle Drugog svetskog rata izazvanu svetskim ekonomskim usporavanjem koje je teško pogodilo industijsku prozvodnju i izvoz.

U odnosu na poslednje tromesečje prošle godine, nezaposlenost u Francuskoj je skočila za 1,1 odsto. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Ministar finansija Kristin Lagard opisala je povećanje kao "brutalno." Za nezaposlenost je optužila pogoršanje francuske ekonomije koja se umanjila za 1,2 odsto tokom prvog ovogodišnjeg kvartala.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.