Nezaposlenost guši oporavak Španije

Izvor: B92, 29.Apr.2014, 11:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposlenost guši oporavak Španije

Madrid -- Stopa nezaposlenosti u Španiji dostigla je 25,9 odsto u prva tri meseca ove godine u odnosu na 25,7 pocenata u prethodnom kvartalu.

Oporavak zemlje je još uvek na niskom nivou, a konačan broj nezaposlenih popeo se na 5,9 miliona.

Španija se bori za oporavak posle dve recesije iz koje je uspela da izađe krajem prošle godine.

Nacionalna banka Španije je procenila da je načinjen blagi pomak i da je ekonomija zemlje zabeležila rast od 0,4 odsto u prvom kvartalu, što je najbrži rast u poslednjih šest godina.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stopa nezaposlenosti u Španiji 25,9 procenata

Izvor: Beta, 29.Apr.2014

MADRID, 29. aprila 2014 (Beta-AP) - Stopa nezaposlenosti u Španiji dostigla je nivo od 25,9 odsto u prva tri meseca ove godine u odnosu na 25,7 pocenata u prethodnom kvartalu, saopštio je u utorak nacionalni istitut za statistiku te zemlje...Oporavak zemlje je još uvek na niskom nivou, a konačan...

Nastavak na Beta...

Španski rast najveći u poslednjih šest godina

Izvor: B&F Online, 30.Apr.2014, 11:06

Španija je zabeležila rast BDP od 0,4% u prvom kvartalu 2014. godine, i time ostvarila najbolji kvartal u poslednjih šest godina, sudeći prema rezultatima Nacionalnog instituta za statistiku. Ostvareni rezultati se poklapaju sa ranijim predviđanjima ekonomista i veći su za 0,2% od rasta u poslednjem...

Nastavak na B&F Online...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.