Izvor: S media, 11.Sep.2012, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezaposleni, a zarađujete? Evo nekoliko korisnih saveta

Dodatni posao može vas spasiti od nezaposlenosti. Iskoristite slobodne sate da stvorite prihode i poboljšate svoj život sa nekoliko novih saveta.

1. Dajte instrukcije

Davanje instrukcija ne kontroliše se zakonskim putem, pa tako dajte oglas na nekoliko strana, razglasite među prijateljima i počnite deliti svoje znanje za novac. Hemija, matematika, jezik, sviranje, kuvanje, krojenje, strani jezici, brojna su područja u kojima su ljudi spremni platiti za pomoć. >> Pročitaj celu vest na sajtu S media <<

2. Prodajte stvari koje vam ne trebaju

Osim što ćete razvijati svoje trgovačke veštine, rešićete se stvari koje vam ne trebaju, a neko će ceniti što ne mora za udobnu fotelju izdvojiti punu cenu.

E-bay, Amazon ili dobri stari oglasi pa i društvene mreže, vaše su polazne točke za prodaju, dok su tavani, podrumi i pretrpani ormari skladišta potencijalne robe.

3. Pomažite u kućnim poslovima, čuvanju dece ili psa

Ponovo, objavite oglas i razglasite kako šetate psa, super kuvate, čuvate stanove, brinete se o deci ili odlazite u kupovinu namirnica. Ponudite svoju pomoć u svemu što vam leži i kad pronađete klijenta pažljivo dogovorite uslove i cenu pre početka posla.

4. Postanite prodajni predstavnik

Kozmetika, prirodna hrana, osiguranja ili sportski proizvodi, prodaja preko predstavnika uzela je maha, a potrebna vam je samo široka mreža poznanika i prijatelja. Osim što ćete po jeftinijim cenama dobiti proizvode, za sve što prodate, uzimate naknadu.

5. Učestvujte u onlajn anketama ili akademskim istraživanjima

Sve piše u naslovu.

6. Postanite statista

Ako živite u većem gradu, postoji nekoliko agencija za statiranje u koje se možete uključiti. Iskoristite svoj izgled, oslobodite se straha od kamere i upoznajte brojne nove ljude dok čekate na red za snimanje.

7. Iznajmite sobu, garažu ili stan ili zamenite stan tokom praznika

Slobodne sobe retko se iznajmljuju ispod 100 evra. Upoznaćete nove ljude, naučićete se toleranciji i nekome pomoći, a to neće biti samo vaš kućni budžet.

Izvor: Independent/moj-posao.net

Foto:Guliver/thinkstock

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nezaposleni, a zarađujete? Evo nekoliko korisnih savjeta

Izvor: Capital.ba, 11.Sep.2012

NJUJORK, Dodatni posao može vas spasiti od nezaposlenosti. Iskoristite slobodne sate da stvorite prihode i poboljšate svoj život sa nekoliko novih savjeta.   1. Dajte instrukcije Davanje instrukcija ne kontroliše ..

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.