Nezapamćeni sunovrat, registrovanih kola sve manje

Izvor: B92, 05.Okt.2017, 13:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezapamćeni sunovrat, registrovanih kola sve manje

London -- Prodaja automobila u Velikoj Britaniji pala je u septembru za 9,3 procenta, prenosi britanski Gardijan.

To je šesti uzastopni mešečni pad prodaje, što je povećalo realnu opasnost da broj registracija novih automobila u Britaniji zabeleži prvi godišnji minus od 2011. godine.

Naime, sunovrat prodaje u septembru uticao je na pad ukupnih registracija novih automobila od početka 2017. godine za 3,9 procenata.

Udruženje proizvo]ača i trgovaca >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << motornim vozilima krivicu za takav trend pripisuje padu poverenja potrošača zbog "ekonomske i političke neizvesnosti" i konfuzije u pogledu vladinih planova vezanih za poboljšanje kvaliteta vazduha, dodaje britanski list.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Prodaja automobila u Velikoj Britaniji u septembru manja za 9,3 odsto

Izvor: AutoBlog, 05.Okt.2017

Kako prenosi Tanjug, prodaja automobila u Velikoj Britaniji pala je u septembru za 9,3 procenta. To je šesti uzastopni mesečni pad prodaje, što je povećalo realnu opasnost da broj registracija novih automobila u Britaniji zabeleži prvi godišnji minus od 2011. godine. Naime, sunovrat prodaje u septembru...

Nastavak na AutoBlog...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.