Nezakonit obračun plata koštao firmu milion evra

Izvor: B92, 01.Jun.2019, 11:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nezakonit obračun plata koštao firmu milion evra

Podgorica -- Crnogorskoj državnoj kompaniji "Plantaže" stigli su na naplatu računi zbog nezakonitog obračuna zarada i po tom osnovu mora da isplati skoro milion evra.

Posle većeg broja pravosnažno okončanih sudskih procesa, "Plantažama" su stigli na naplatu računi zbog nezakonitog obračuna zarada iz prethodnog perioda kod dela zaposlenih iz menadžmenta i po toj osnovi već je moralo biti isplaćeno skoro milion evra.

Po osnovu pravosnažno izgubljenih 47 sudskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sporova, Plantaže su bile u obavezi da isplate istom tolikom broju zaposlenih ukupno 989,85 hiljada evra, od čega se na glavnicu duga odnosilo 790,53 hiljade evra, a na kamate i pripadajuće sudske troškove 199,32 hiljade evra, saznaju "Vijesti" iz nekoliko izvora i materijala sa jedne od poslednjih sednica Odbora direktora, prenela je agencija Mina.

“Ako bi se svi preostali menadžeri Plantaža i zaposleni sa koeficijentom složenosti posla većim od pet, kojih ima oko 300, odlučili da tuže kompaniju po istom osnovu, Plantaže bi mogla da se nađu u ozbiljnim problemima, jer bi ukupni račun na kraju mogao biti višestruko veći”, objašnjeno je podgoričkom listu iz nekoliko izvora.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.