Nezadovoljni poljoprivrednici Šumadije: Nema novca za poljoprivrednike, a biće za sendviče ...

Izvor: Beta, 16.Maj.2023, 15:09

Nezadovoljni poljoprivrednici Šumadije: Nema novca za poljoprivrednike, a biće za sendviče ...

Nezadovoljni zbog teškog stanja u poljoprivredi i nebrige države, poljoprivrednici iz Šumadije održali su u 10 časova protest vožnjom traktora ulicama Rače, porukom da za njih nema novca, a da će biti za "autobuse i sendviče za njihov protest 26. maja". "Novca nemaju da nam isplate subvencije, a verovatno će za 26. maj, za njihovo okupljanje, da imaju novca i za autobuse i za sendviče i njihove marifetluke, što je jako iritantno za nas", izjavio je poljoprivrednik iz Rače Milan Milošević.Dodao je da poljoprivrednici godinama ukazuju na probleme u svim granama poljoprivrede, ali da u državi niko nije imao sluha za to."Jedino kada počnemo blokade puteva i ulica tada se, navodno zainteresuju za nas, ali s obzirom da smo do sada više puta prevareni i izigrani, smatramo da su predsednik države i Vlada Srbije isključivi krivci za ovakvo stanje u poljoprivredi", rekao je Milošević.Ocenio je da bi ova sezona mogla biti poslednja za mnoge farmere, ratare i voćare koji su se zbog nebrige države našli u bezizlaznoj situaciji.Milošević je rekao da su poljoprivrednici prevareni i e-Agrarom, jer im još nisu isplaćene obećane subvencije, "što se do sada godinama nije desilo", te da je "najveći problem ova vladajuća garnitura".Poljoprivrednik iz Bošnjana ...

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nezadovoljni poljoprivrednici Šumadije: Nema novca za poljoprivrednike, a biće za sendviče 26. maja

Izvor: Radio 021, 16.Maj.2023

Nezadovoljni zbog teškog stanja u poljoprivredi i nebrige države, poljoprivrednici iz Šumadije održali su u 10 časova protest vožnjom traktora ulicama Rače.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.