Nevesinjski sir iz mijeha u svjetskom atlasu hrane

Izvor: Capital.ba, 07.Jun.2020, 22:50

Nevesinjski sir iz mijeha u svjetskom atlasu hrane

NEVESINJE, Internet sajt TasteAtlas, prvi svjetski atlas hrane, nudi preko 10.000 autentičnih jela iz čitavog svijeta, a među njima je i nevesinjski sir iz mijeha.     TasteAtlas je sajt ukusne i jedinstvene hrane, podijeljen po regionima i zemljama. Ovaj projekat donosi spisak i lokacije autentične hrane i pića, ali i sastojke koji se koriste za pripremanje specijaliteta karakterističnih za određeno geografsko područje. Pored toga, može se saznati kako se autentično jelo priprema i >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << gdje se sve to može probati. U kratkom opisu za nevesinjski sir iz mijeha navedeno je da se čuva u ovčijoj koži i da je napravljen od sirovog ovčijeg ili kravljeg mlijeka. Ovčije mlijeko potiče od pasmine pramenka, dok kravlje mlijeko dolazi od rasa buša i gatačko. Veličina mješine diktira veličinu ovog sira, koji može težiti od 30 do 70 kilograma. Sir iz mijeha sazrijeva od dva mjeseca do godinu dana, a tokom procesa postaje bijele ili blijedo žute boje. Sir ima jake arome ovčije kože i tradicionalno se poslužuje kao prilog uz kuvani krompir, pršut i uštipke, navedeno je na sajtu.   Nezavisne novine Чланак Nevesinjski sir iz mijeha u svjetskom atlasu hrane се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.