Nepravilnosti u svakoj drugoj javnoj nabavci

Izvor: Beta, 26.Dec.2014, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepravilnosti u svakoj drugoj javnoj nabavci

BEOGRAD, 26. decembra 2014. (Beta) - Državna revizorska institucija (DRI) objavila je u petak da je kontrolom poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini utvrdila nepravilnosti u popisu imovine i obaveza u vrednosti 16 milijardi dinara, u isplati zarada i drugih naknada u iznosu od 1,2 milijarde, kao i u svakoj drugoj proveravanoj javnoj nabavci.

U 2014. godini DRI je uradila 134 revizije koje su obuhvatile 20 direktnih i indirektnih budžetskih korisnika, 76 lokalnih samouprava, >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << 13 organizacija obaveznog socijalnog osiguranja i 21 javno preduzeće.

Uradjene su i revizije poslovanja Narodne banke Srbije, javnog duga Srbije, Državne lutrije Srbije i Nacionalne korporacije za osiguranje stambenih kredita.

Predsednik DRI Radoslav Sretenović je na konferenciji za novinare rekao da je zbog utvrdjenih nepravilnosti podneto 111 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka, 13 prijava za privredni prestup i 15 krivičnih prijava.

Sretenović nije navodio imena odgovornih lica protiv kojih su podnete krivične prijave, ali je istakao da se tri prijave odnose na lica koja su nezakonito uplaćivala novac na svoje račune, dok je jedna prijava zbog pronevere državnih sredstava.

Državni revizori su, kako je objasnio, kontrolsiali javne nabavke u iznosu 16,5 milijardi dinara, a nepravilnosti su utvrdjene u nabavkkam vrednosti 7,6 milijardi dinara.

Bez sprovedenog postupka zaključeni su ugovori o javnim nabavkama vrednosti 2,8 milijardi, mimo godišnjeg plana nabavljene su robe i usluge u iznosu 1,2 milijare dinara, a naknadno je data saglasnost za nabavke vrednosti 1,2 milijarde dinara.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Nepravilnosti u svakoj drugoj javnoj nabavci

Izvor: RTS, 26.Dec.2014

Državna revizorska institucija objavila je da je kontrolom poslovanja budžetskih korisnika u 2013. godini utvrdila nepravilnosti u popisu imovine i obaveza u vrednosti 16 milijardi dinara, u isplati zarada i drugih naknada u iznosu od 1,2 milijarde, kao i u svakoj drugoj proveravanoj javnoj nabavci....

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.