Nepravilno obračunali kamatu: Vučko naplatio preko pola miliona evra od banke

Izvor: B92, 04.Mar.2020, 19:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepravilno obračunali kamatu: "Vučko" naplatio preko pola miliona evra od banke

Banjaluka -- Po nalogu Okružnog privrednog suda Banjaluka Addiko banka isplatila je "B&B Vučku" više od milion maraka na ime duga po osnovu nepravilno obračunatih kamata.

Firma Vučko vlasnik istoimenog hotela na Jahorini.

Potraživanje "Vučka" prema banci proizašlo je iz kredita i zbog toga što banka nije prilagodila kamatu padu vrednosti euribora, piše portal Capital.

Presudom Višeg privrednog suda u Banjoj Luci iz novembra 2019. godine potvrđena >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je ranija presuda Okružnog privrednog suda Banjaluka kojom je Addiko banka obavezana da "Vučku" plati oko 1.050.000 KM (536.856 evra).

Okružni privredni sud je nakon pokrenutog izvršnog postupka doneo Rešenje o izvršenju 22. januara u korist "Vučka" kao tražioca izvršenja i obavezao banku na isplatu duga.

Banka je uložila prigovor koji je sud odbio kao neosnovan 25. februara, nakon čega je uputio nalog banci da zapleni rezervisana sredstva i doznači ih na račun "Vučka".

Banka je nakon toga postupila po nalogu suda te isplatila novac "Vučku" čime je stavljena tačka na ovaj spor koji traje skoro dve godine.

U Adiko banci su rekli da se isplata oko milion maraka firmi "B&B Vučko" neće odraziti na poslovanje, niti na klijente.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.