Nepotpuna dokumentacija preduzeća

Izvor: B92, 13.Okt.2010, 10:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nepotpuna dokumentacija preduzeća

Beograd -- Dokumentacija o usvajanju izveštaja o poslovanju u 2009. dve trećine preduzeća koja podležu reviziji neće biti obrađena i objavljena u zakonskom roku.

Kako je upozorila Agencija za privredne registre (APR), razlog za to jesu brojni nedostataci u tim izveštajima.

Zakonom o računovodstvu i reviziji predviđeno je da dokumentacija o usvajanju finansijskih izveštaja za prethodnu godinu bude objavljena do kraja oktobra tekuće godine. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

Obveznici koji su dostavili nepotpunu dokumentaciju biće o tome i pismeno obavešteni.

Po završetku postupka obrade dokumentacije o usvajanju redovnih godišnjih, odnosno konsolidovanih finansijskih izveštaja za 2009. godinu, svakom obvezniku biće dostavljena potvrda o registraciji te dokumentacije, navedeno je u saopštenju.

Pratite specijal: NIS na berzi

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.