Neosnovane tvrdnje o pogodnostima u PIO fondu

Izvor: Beta, 04.Feb.2014, 16:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neosnovane tvrdnje o pogodnostima u PIO fondu

BEOGRAD, 4. februara 2014. (Beta) - Sindikat zaposlenih u Penzijsko-invalidskom fondu (PIO) saopštio je u utorak da su neosnovane tvrdnje o pogodnostima koje imaju radnici te ustanove i najavio da će prava radnika štititi svim sredstvima sindikalne borbe i štrajkom.

Zaposlenima u PIO fondu nisu poklanjani stanovi i otpisivani zajmovi, već su im, prema pravilniku koji je na snazi bio od 1996. do marta 2013. godine, odobravani zajmovi za rešavanje stambenih potreba, pod jednakim uslovima >> Pročitaj celu vest na sajtu Beta << za sve, navodi se u saopštenju.

Kako se naglašava, u medijima se kontinuirano objavljuju netačne informacije o platama u PIO fondu i ističe da prosečna zarada u toj ustanovi sa 60,6 odsto visoko stručnih kadrova iznosi 46.000 dinara.

Ukoliko bi se primenila preporuka Državne revizorske institucije da se smanje plate, u Fondu bi prosečna plata bila 20 odsto niža od proseka u Srbiji, navodi se u saopštenju.

Sindkat ističe i da je zaposlenima u PIO fondu jednom odredbom uskraćeno pravo na regres i topli obrok, kao i drugim javnim službama, a drugom zabranjeno raspolaganje sopstvenim prihodima koje je dozvoljeno svim ostalim javnim službama.

Nastavak na Beta...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.