Neočekivani pad inflacije u Nemačkoj

Izvor: B92, 29.Avg.2019, 17:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neočekivani pad inflacije u Nemačkoj

Berlin -- Godišnja inflacija u Nemačkoj neočekivano je usporila u avgustu, drugi mesec zaredom, pokazali su danas objavljeni zvanični podaci.

To će verovatno pružiti dodatni podsticaj zvaničnicima Evropske centralne banke koji žele da "ubrizgaju" dodatne monetarne podsticaje u ekonomiju 19-članog evro bloka EU, ocenjuje agencija Rojters.

Potrošačke cene u Nemačkoj porasle su u avgustu za 1,0 odsto u odnosu na isti mesec prošle godine, nakon rasta od 1,1 odsto >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u julu, saopštio je nemački Federalni zavod za statistiku.

To je četvrti mesec zaredom da je podatak o inflaciji ispod ciljanog nivoa ECB od nešto ispod 2,0 odsto za čitavu evrozonu.

Na mesečnom nivou, potrošačke cene su pale za 0,1 odsto nakon rasta od 0,4 odsto iz prethodnog meseca.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Neočekivani pad inflacije u Njemačkoj

Izvor: Capital.ba, 30.Avg.2019, 08:31

BERLIN, Godišnja inflacija u Njemačkoj neočekivano je usporila u avgustu, drugi mjesec zaredom, pokazali objavljeni zvanični podaci. To će vjerovatno pružiti dodatni podsticaj zvaničnicima Evropske centralne banke koji žele da “ubrizgaju” dodatne monetarne podsticaje u ekonomiju 19-članog...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.