Nemci idu u institut za humor da bi pojačali rad

Izvor: S media, 29.Maj.2011, 16:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci idu u institut za humor da bi pojačali rad

Stručnjaci u Nemačkoj veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u tom cilju u Lajpcigu deluje i prvi institut za humor.

U Institut za humor koji je osnovan 2005, sve više preduzeća šalje svoje radnike na treninge pod naslovom "Humor kao resurs u radnoj svakodnevnici“ u nadi da će time poboljšati njihovu produktivnost, izvestila je nemačka medijska kuća Dojče vele.

Stručnjaci veruju, naime, da humor, između >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << ostalog, može pomoći u rešavanju konfliktnih situacija na radnom mestu i da poboljša atmosferu u kompaniji, što na kraju rezultira efikasnijim radom.

Kako u Epl-u izgleda razgovor za posao

Brak je kao posao!

Kolege su podrška za duži život

Za dvodnevni seminar polaznici plaćaju 400 evra i za to dobijaju savete koji će im pomoći da postanu nasmejani lekari, duhoviti pedagozi ili opušteni šefovi pošte, ali i koliko humora je "zdravo" na radnom mestu, gde je on primeren, a gde neumesan.

Poruka koju će poneti sa tečaja glasi: u svakoj situaciji pokušajte da ostanete opušteni, na probleme u radnoj svakodnevnici reagujte sa šalom, nekim zgodnim vicem ili prikladnom ironijom.

(Blic)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački radnici na kursu humora

Izvor: B92, 30.Maj.2011, 13:25

Nemce bije glas da su vredni i pouzdani, ali ne i da imaju smisla za humor. Stručnjaci, međutim, veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih...Eva Ulman i Katrin Hansmejer vode kurs prvog i jedinog nemačkog Instituta za humor. On je osnovan 2005. godine u Lajpcigu....

Nastavak na B92...

Institut za humor radi efikasnijeg rada

Izvor: Economy.rs, 30.Maj.2011

Stručnjaci u Nemačkoj veruju da duhovitost na radnom mestu može da poveća efikasnost zaposlenih pa u tom cilju u Lajpcigu deluje i prvi institut za humor.

Nastavak na Economy.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.