Nemam decu, pa...: Neobičan potez multimilionera – evo kome ostavlja čuvenu kompaniju

Izvor: B92, 06.Jul.2023, 10:52

"Nemam decu, pa...": Neobičan potez multimilionera – evo kome ostavlja čuvenu kompaniju

Multimilioner iz Nemačke Helmut Šloterer poklanja vredan dar svojim radnicima. Naime, on je njima ostavio celu kompaniju.

Modna kompanija Marc Cain ubuduće će pripadati radnicima.

Kako je kompanija objavila, vrlo bogati osnivač Helmut Šloterer preneo je svoje deonice na zaposlene. Tako bi vrednosti kompanije trebale da se očuvaju i u budućnosti, prenosi Feniks magazin.

Kompanija proizvodi žensku odeću, i takođe je izvoznik u nekoliko desetina zemalja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
U 2020. godini kompanija je imala prodaju od oko 200 miliona evra širom sveta. Šloterer je vodio kompaniju više od 50 godina, pišu nemački mediji.

Marc Cain je u pravim rukama

Radnici sada imaju priliku da aktivno učestvuju u uspehu kompanije i koriste svoja glasačka prava kako bi odredili kako će se profit koristiti. Radničkom fondacijom upravlja radničko veće koje čine svi aktivni rukovodioci.

"Više od svega važno mi je da osiguram da Marc Cain dospeva u prave ruke. Prodaja kompanije nikada nije bila opcija za mene, a budući da moja žena i ja nemamo dece, odlučio sam da osnujem fondaciju kako bi kompanija nastavila da radi”, objasnio je Šloterer u saopštenju za javnost.

Poznato gde ide njegovo nasledstvo

Multimilioner može da priušti ovaj poslovni potez: 2019. godine magazin Forbes procenio je njegovo bogatstvo na oko 200 miliona evra.

Šloterer je otkrio kome ide njegovo celokupno nasledstvo: njegova imovina će pripasti privatnoj fondaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.