Nemački trgovački lanac ukida radna mesta

Izvor: B92, 08.Jun.2023, 13:52

Nemački trgovački lanac ukida radna mesta

Nemački trgovački lanac za maloprodaju i pržionica kafe Tchibo, kojem je sedište u Hamburgu, namerava da ukine 300 radnih mesta do kraja godine.

Uprava nije isključila davanje otkaza, a taj potez utiče i na kancelariju u Hamburgu.

"Nakon značajnog povećanja osoblja tokom pandemije, vratićemo strukture na nivo pre korone. To bi trebalo da se postigne, na primer, eliminacijom upražnjenih radnih mesta i privremenih ugovora koji ističu", rekao je potparol kompanije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Pre samo nekoliko nedelja zaposleni su obavešteni da ove godine neće biti uobičajenog godišnjeg povećanja plata, piše Fenix magazin.

Grupacija još uvijek ima oko 7.100 zaposlenih u Nemačkoj, zajedno sa inostranim poslovanjem ima više od 11.000 radnih mesta.

Tchibo je u stopostotnom vlasništvu Maxingvest holdinga, u koji je deo hamburške porodice Herz udružio svoje akcije. Drugi stup Maxingvesta je većinski udeo u hamburškom proizvođaču Nivea i Dax grupi Beiersdorf (dobrih 51 odsto), u čijem je sastavu i proizvođač samoljepljivih folija Tesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.