Nemački tenkovi zaobišli prepreku, gaze do Arapa

Izvor: B92, 04.Dec.2015, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački tenkovi zaobišli prepreku, gaze do Arapa

Nemačka vlada odobrila je spajanje dva vodeća evropska proizvođača oklopnih vozila, francuske državne firme Nekster sistems i nemačke privatne kompanije KMW.

Nekster proizvodi francuske tenkove "lekler", a KMW nemačke "leopard 1" i "leopard 2", prenosi agencija AP.

Stručnjaci navode da bi spajanje KMW sa Neksterom u teoriji moglo da omogući novoformiranoj kompaniji da zaobiđe nemačke izvozne restrikcije koje su ograničavale prodaju KMW-ovih tenkova u zemlje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kao što je Saudijska Arabija.

Nova kompanija imala bi zajedničke godišnje prihode od oko dve milijarde evra i zapošljavala bi 6.000 ljudi, saopštili su u julu Nekster i KMW, čijim bi spajanjem nastala treća po veličini globalna kompanija iz odbrambenog sektora, iza američkog Dženeral dajnemiksa i britanskog BAE sistemsa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.