Izvor: RTS, 06.Mar.2021, 07:03

Nemački investitor stiže u Valjevo, nada za izlazak iz stagnacije

Gradi se brza saobraćajnica koja će Valjevo spojiti sa auto-putem, a tokom leta biće postavljen kamen temeljac jedne nemačke fabrike. Pregovara se sa još jednim nemačkim investitorom.
"Austroterm", "Gorenje", italijanski "Vali". Činilo se 2003/04. godine, da Valjevci imaju čarobni štapić za strane investicije. Ali, nije bilo tako. Prošle su onda godine bez stranih investitora u Valjevu.

Vest da će se ovog leta graditi nemačka fabrika >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sa 500 zaposlenih, obradovala je i predsednika Srbije. Čestitao je Valjevcima.
U privrednoj zoni grada dodatno uređuju infrastrukturu- grade saobaćajnicu da spremno dočekaju nemačkog investitora, čije ime ne otkrivaju.
"Najava novih investicija predstavlja sjajne vesti za Valjevo i pre svega posebna zahvalnost predsedniku Aleksandru Vučiću i celom timu koji je na tome radio i omogućio nove razvojne šanse za Valjevo. Imamo jednog investitora koji je potvrdio dolazak u Valjevo i imamo drugog koji je pokazao ozbiljnu zainteresovanost i sa kojim smo trenutno u pregovorima. Time da kažem počinje jedno novo poglavlje u životu Valjeva", navodi gradonačelnik Valjeva Lazar Gojković.
Dolaskom nemačkih fabrika u Valjevo, grad sa 4.400 nezaposlenih, rešiće sve svoje probleme.
Država Valjevcima gradi i brzu saobraćajnicu. Biće duga 18,3 kilometra. Koštaće 158 miliona evra.
"Izgradnja brze saobraćajnice je strateški važan projekat za grad Valjevo. Značaj je svakako povezivanje sa auto-putem Miloš Veliki odnosno brže i bezbednije povezivanje i ono što je jako važno to je otvaranje Valjeva ka ostatku Srbije. Najveći značaj svakako je u tome što Valjevo postaje interesantnije za nove investitore", dodaje Gojković.
Posle dve decenije privrednog stagniranja, "nova era i novi vek su pred Valjevom".

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nemački investitor stiže u Valjevo: Grade saobaćajnicu da ga spremno dočekaju

Izvor: B92, 06.Mar.2021

Valjevo -- Gradi se brza saobraćajnica koja će Valjevo spojiti sa auto-putem, a tokom leta biće postavljen kamen temeljac jedne nemačke fabrike...Pregovara se sa još jednim nemačkim investitorom..."Austroterm", "Gorenje", italijanski "Vali". Činilo se 2003/04. godine, da Valjevci imaju čarobni...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.