Nemački Reum gradi u Svilajncu

Izvor: B92, 06.Avg.2008, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemački Reum gradi u Svilajncu

Svilajnac -- Ugovor o izgradnji fabrike auto delova Reum u Svilajncu potpisan je danas, saopštila je informativna služba te opštine.

Svilajnac za tu fabriku ustupa pet hektara zemljišta opremljenog kompletnom infrastrukturom u Velikom polju, prema selu Kušiljevu, a nemački partner je u obavezi da do 1. marta 2009. godine izgradi fabriku i počne proizvodnju.

U fabrici će se proizvoditi plastični delovi za klima uređaje u automobilima, koji će se izvoziti >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Nemačku i druge zemlje Evropske unije. Nemački partner namerava da uspostavi i saradnju sa Fijatom, koji uskoro treba da pokrene proizvodnju u Zastavi u Kragujevcu.

"Reum GmbH" je proizvođač plastičnih komponenti i automatizovanih kontrolnih sistema za unutrašnjost automobila visoke klase, a ima četiri fabrike u Nemačkoj i jednu u Češkoj. Proizvodi delove za lidere svetske automobilske industrije Mercedes, BMV, Porše i Folksvagen.

Ugovor o gradnji fabrike u koju će nemački partner investirati deset miliona evra i zaposliti 300 radnika potpisali su predsednica opštine Svilajnac Gorica Dimčić-Tasić i direktor kompanije "Reum GmbH" iz nemačke pokrajine Baden Virtenberg Rolf Riter.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.