Nemačke kompanije nastavljaju da traže dobavljače u Srbiji i na Zapadnom Balkanu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 06.Dec.2022, 08:41

Nemačke kompanije nastavljaju da traže dobavljače u Srbiji i na Zapadnom Balkanu

Skup Nemačka inicijativa za pronalaženje dobavljača u državama Zapadnog Balkana, koji čini niz konkretnih biznis sastanaka, biće održan danas u Štutgartu.

Cilj osmog izdanja ovog regionalnog B2B projekta je da nemačke firme pronađu nove dobavljače iz više unapred navedenih i poznatih industrijskih oblasti u Srbiji i zemljama Zapadnog Balkana.

U projektu je sa nemačke strane učešće potvrdilo preko 50 kompanija, a koncept poslovnih razgovora zasnovan je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << na B2B mečmejking mehanizmu.

Nemačke kompanije su uglavnom iz metaloprerađivačkog sektora, dobavljači za autoindustriju, prerade i proizvodnje plastičnih materijala, te nekoliko kompanija iz elektro i elektronskog sektora.

Pokrovitelj događaja je Ministarstvo za ekonomiju i energetiku Nemačke, u okviru Programa za razvoj stranih tržišta za mala i srednja preduzeća.

Realizatori programa su Nemačko-srpska privredna komora (AHK Srbija) predstavništva AHA na Zapadnom Balkanu, PKS, kao i nemačko Udruženje za upravljanje materijalima, uvoz i logistiku (BME e. V. ).

Nemačka je prvi spoljnotrgovinski partner Srbije sa razmenom većom od 6,5 milijardi evra, od čega iz Srbije godišnje uvezu proizvoda za više od 2,7 milijardi evra.

Nemačke kompanije u Srbiji zapošljavaju oko 60.000 radnika, a više njih je na listi top 15 najvećih izvoznika.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Šansa za dobavljače sa Zapadnog Balkana i Srbije da se uključe se u lance snabdevanja u Nemačkoj

Izvor: Beta, 07.Dec.2022, 00:12

Više od 70 kompanija sa Zapadnog Balkana, od čega oko 30 iz Srbije, danas u Privrednoj komori Štutgarta obavlja B2B razgovore o uspostavljaju potencijalne saradnje sa predstavnicima 24 nemačke kompanije, sa željom da se intenzivira saradnja i pojača prisustvo u lancima snabdevanja.Dan B2B razgovora...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.