Nemačka maloprodaja pala

Izvor: B92, 05.Jan.2024, 22:20

Nemačka maloprodaja pala

Nemačka maloprodaja je u novembru mesečno pala za 2,5 odsto, objavio je danas nemački Savezni zavod za statistiku Destatis iz Visbadena.

Ovaj rezultat ukazuje na najveći mesečni pad nemačke maloprodaje od aprila 2022. godine, a tržišta su očekivala daleko skromniji pad za 0,1 odsto.

Maloprodaja neprehrambenih proizvoda u Nemačkoj je u novembru mesečno pala za 3,6 odsto, dok je trgovina na malo prehrambenih proizvoda pala za skromnijih 0,5 odsto, navodi se na >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << veb stranici Destatisa.

Ako uporedimo podatke sa brojkama iz novembra 2022. godine videćemo da je trgovina na malo u Nemačkoj pala za 2,4 odsto.

U prvih 11 meseci je nemačka maloprodaja pala za 3,3 odsto u odnosu na isti period prošle godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.