Nemačka kompanija poklanja 150.000 evra – a ne morate da radite

Izvor: B92, 10.Jul.2023, 15:04

Nemačka kompanija poklanja 150.000 evra – a ne morate da radite

Kompanija Chemprox iz Nemačke traži svedoke krađe, pa nudi nagradu od 150.000 evra.

Chemprox proizvodi sredstva za higijenu i dezinfekciju u svojim pogonima u Velbertu i Dortmundu. Sada kompnija traži svedoke krađe u Dortmundu, i zato troši puno novca kako bi dobila ključne informacije koje bi otkrile počinitelje.

Kako navode nemački mediji, kompanija Chemprox ponudila je nagradu od 150.000 evra za korisnu informaciju o krađi dezinficijensa koja se dogodila >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << 2020. godine.

Otprilike 100.000 litara dezinficijensa marke Monerablue i komponenti za sisteme dezinfekcije nestalo je 2020. iz pogona u Velbertu i Dortmund-Lindenhorstu.

Kompanija je zbog toga pretrpjela gubitak od 570.000 evra, javljaju nemački mediji pozivajući se na reči direktora Chemproxa.

Vreme krađe i ukradene robe ne iznenađuju – uostalom, usred pandemije koronavirusa, dezinficijensi su bili roba kojom se mnogo trgovalo, često je rasprodana i skuplja nego ikad pre.

Kompanija Chemprox izgubila sredstva za dezinfekciju u vrednosti od pola miliona evra

Trenutno je još uvek potpuno nejasno ko bi mogao da stoji iza krađe. Međutim, u kompaniji pretpostavljaju da je reč o “više počinitelja”.

U početku je Chemprox sumnjao da su radnici “lažnim manipulacijama proneverili oko 100.000 litara dezinficijensa”, navode nemački mediji.

Na kraju, međutim, optužbe nisu bile održive i zločin se nije mogao dokazati – pogotovo zato što je jedan radnik povukao svoje svedočenje iako je bio ključni svedok. Istraga je isprva obustavljena.

Sada kompanija Chemprox ponovno želi da dođe do počinitelja – i traži pomoć putem oglasa: "Oglasom se mogu pronaći dalji svedoci iz Ruhrskog područja i cele zemlje koji mogu da doprinesu razjašnjenju slučaja, te se eventualno mogu otkriti informacije o tome gde se nalazi ostatak ukradene robe".

Nagrada od 150.000 evra

Prve informacije već su primljene.

Mole se svi koji kompniji mogu dati dodatne informacije o krađi u pogonima u Velbertu i Dortmundu da nazovu broj 02051/6072122 radnim danom od 9 do 12 sati.

Ako informacija dovede do pravomoćne osude počinitelja, kompanija obećava nagradu od 150.000 evra, pišu nemački mediji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Fabrika u Njemačkoj nudi 150.000 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Jul.2023

DORTMUND - Fabrika Chemprox iz njemačke savezne zemlje Sjeverne Rajne-Vestfalije traži svjedoke krađe, te nudi nagradu od 150.000 evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.